ایران و آلمان روی نقشهمذاکرات هسته ای ایران و کشور های پنج بعلاوه یک که متشکل از کشور های ایالات متحده آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، انگلیس و آلمان است، روز سیزدهم فروردین مصادف با سی و یکم مارچ منجر به نوشته شدن پیشنویس قرداد هسته ای  شد. مسولین این کشور ها بعد ساعت ها مذاکره که تا نیمه های شب و حتی در بعضی از موارد تا ساعت های بامداد نیز ادامه پیدا کرد موفق به مشخص کردن چهارچوب کلی توافقی شدند که تا پایان تیر ماه به امضا ی طرفین درخواهد آمد. این قرارداد ایران را ملضم به فعالیت های مشخص هسته ای خواهد کرد و از سمت مقابل تحریم های مالی و کالایی مربوط به برنامه ی هسته ای ایران از روز بعد از امضای قرارداد برداشته خواهد شد.

برای نویسنده این مطلب از حدود یک سال پیش انتظار چنین روزی می رفت. دلیل این گفته این است که فروردین سال گذشته در اتاق بازرگانی استان نیدرزاکسن آلمان که واقع در شهر هانوور است، دیداری با مسول خاورمیانه این مرکز داشتم. در این دیدار ایشان بر اساس سفری که چند ماه قبل از دیدار ما به عنوان یکی از اعضای هیئت اقتصادی آلمانی به ایران داشتند، پیش بینی کردند که به زودی توافقی مشخص با جمهوری اسلامی ایران نوشته خواهد شد که طبق آن ارتباطات اقتصادی بین دو کشور جانی دوباره خواهد گرفت. در این دیدار این نتیجه گیری حاصل شد که شرکت های آلمانی باید خود را برای ورود دوباره به بازار ایران آماده کنند و ارتباطات لازم را به این منظور بوجود بیاورند.

طبق آمار وزارت امور خارجی آلمان مبنی بر مقدار واردات و صادرات متقابل کشور های ایران و آلمان در سال 2014 پیشرفت قابل ملاحظه ای در این ارتباط بوجود آمده است. این آمار از سال 2010 تا پایان 2014 به شرح زیر است:

2010:

  • صادرات از آلمان به ایران 3,804 میلیارد یورو (+2,4 درصد)
  • صادرات از ایران به آلمان 916 میلیون یورو (+70,6 درصد)

2011:

  • واردات از آلمان به ایران 3,087 میلیارد یورو (-18,5 درصد)
  • صادرات از ایران به آلمان 712 میلیون یورو (-16,5 درصد)

2012:

  • واردات از آلمان به ایران: 2,528 میلیارد یورو (-18,0 درصد)
  • صادرات از ایران به آلمان: 313 میلیون یورو (-56,3 درصد)

2013:

  • واردات از آلمان به ایران: 1,85 میلیارد یورو (-27 درصد)
  • صادرات از ایران به آلمان: 274 میلیون یورو (-21 درصد)

2014:

  • واردات از آلمان به ایران: 2,69 میلیارد یورو (+ 29,2 درصد)
  • صادرات از ایران به آلمان: 295 میلیون یورو (+ 7,6 درصد)

همان طور که در آمار بالا مشاهده می شود سال های 2011 تا 2013 را میتوان سال های سیاه این دهه برای اقتصاد ایران و آلمان شمرد. طبق آمار، سال 2014 چه در صادرات از ایران به آلمان و چه در واردات از آلمان به ایران رشد قابل توجهی دیده می شود که با توجه به توافق هسته ای ایران و 5+1 که در ماه تیر نوشته خواهد شد، این رقم برای سال 2015 میلادی باز هم بیشتر خواهد بود. این امر عرصه را برای تولید کننده ها و تجار ایرانی و آلمانی باز تر میکند و باعث بوجود آمدن فرصت های قابل توجهی برای طرفین خواهد شد.

 

7 فکر می‌کنند “مذاکرات هسته ای و تاثیرات آن بر تجارت بین آلمان و ایران

  1. بازتاب: ۱۵ محصول برتر صادراتی آلمان - صنعت ایران و آلمان

  2. بازتاب: رشد چشمگیر تجارت خارجی غیرنفتی ایران - صنعت ایران و آلمان

  3. ary

    سلام،به نظر من یکی از بهترین کشورایی که میتونه رابطه اقتصادی با ایران داشته باشه کشور آلمانه اگه چنین رابطه ای شکل بگیره رشد اقتصادی تجاریه ایران میتونه به شدت بالا بره،مخصوصا در مورد سرمایه گذاری یا واردات ماشین های صنعتی با کیفیت

  4. کوروش

    ما که از خدامونه که کشورمون با همه دنیا رابطه اقتصادی داشته باشه ولی اگر بذارن……….

  5. J_asg2003

    تجارت خوبه. خصوصا اگه با کشوری باشه که از لحاظ اقتصادی و تجارت، جزو کشور های برتر باشه اونم مثل المان
    اما موضوع اینجاست که اگر ایران با المان وارد تجارت بشه قصدش رسوندن نفع به هر دو طرف بصورت یکسانه؟ یا فقط میخواد به مردم خودش نفع برسونه و ایران رو نادیده بگیره . درسته که در تجارت هر کس سنگ خودشو به سینه میزنه اما وقتی طرف مقابل نمیخواد ایران پیشرفت کنه و به هر نحوی حاضره ایران رو عقب نگه داره پس مذاکره و تجارت با این کشور غیر از اینکه سرمایه داخلی رو به باد بدیم چه دستاورد دیگه ای برامون میتونه داشته باشه؟

  6. بازتاب: اتومبیل های آلمانی بزودی ساخت ایران؟ - صنعت ایران و آلمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *